Kære %%SUBSCRIBER_NAME%%

 

Vis, hvem du er!

Vi lever i en tid, hvor det at kunne bevise, hvad vi kan, har større fokus end det at vise, hvem vi er. Det kræver da også mod at stille sig i rampelyset, at sige højt, hvad man tror på. Vi lader os kue af den gamle Jantelov, men også af nogle forestillinger, som indtil nu har hersket:

at vi selv kan bestemme vores mål!

Helt ærligt: der er altså visse ting, vi ALDRIG har haft kontrol over, men som vi fejlagtigt stadig tror, at vi har kontrollen over - bare vi er ihærdige nok.

Lad mig give dig nogle eksempler: jobmarkedet, nye markeder, nye kunder, ledelesmæssige beslutninger, Danmarks krise, Europas turbulens med Grækenland og Italien som brændpunkter, Verdensmarkedet og naturkatastrofer.

 

Vi griner lidt af denne historie om bruden, kontrolfreaken, som bliver til en Bridezilla:

"Hvor heldigt, at vejret blev så godt i dag, når I har valgt at blive gift og holde bryllupet udendørs". Hvortil bruden svarer: "Ja, men jeg var også blevet sur, hvis det havde regnet!"

Vi har i lang tid troet, at hvis vi bare satte os et mål, så skulle vi nok nå det, og at hvis vi ikke nåede målet, var det vores egen skyld. Vi glemte at kigge på målsætningen, på vores retning (visionen) og hensigten med vores retning (mission) samt værdierne bag. Vi glemte, at vores fremtid ene og alene bygger på tro, håb og kærlighed.

Kan man sætte mod på en formel? Ja, det mener jeg godt, man kan - nemlig:

MOD = vision + mission + værdier + tro

Tro er dybt personligt, og kan handle om noget globalt (Gud, Verdens beståen i morgen, fremtiden, Verdens orden eller lignende), og noget lokalt (vores evner, talenter, kvalifikationer og kompetencer, vores eget værd og væren, vores egne selvtillid og gøren).

Stil dig selv spørgsmålet: Hvor dyb er din tro?

Ved du, at det modsatte af tro er tvivl? At hvis man forfølger man sin tvivl, så styrker man sin tro?

Hvordan det? Ved at gå ind i tvivlen. Ved at se den i øjnene og ved at være ærlig. Ved at vise, hvem du er. Ved at holde fast i, hvad der er vigtigt for dig. Derved oparbejder du modet til at stille dig frem. Du bevarer din motivation, din parathed og din proaktivitet. Du bliver et overskudsmenneske, een, man gerne vil være i selskab med, een, man gerne vil følge og een, man gerne vil dele med. Dine chancer for at øve indflydelse bliver større, og dine chancer for at opnå et mål forbedres markant.

Vi kan da godt øve indflydelse på tingene, vil den vågne læser sige.

Ja da, og det skal vi da også, hvis det er vigtigt for os. Men hvis du tror, at du derved får kontrol over målet, så sker der altså noget i dig, når du "pludseligt" opdager, at uanset hvad du gør, så kan du ikke ændre din situation. At du lever på nåde! Du kan begynde at tvivle - og derved begynder du at miste din tro. På vejen bliver du de-motiveret, des-parat og de-pressiv.

Derfor:

Vis, hvem du er!

Vid, at du er noget ganske særligt - fordi du er dig!

Vid, at du er meget mere, end din faglighed og det, du umiddelbart kan bevise!

 Tænker tit og undrer mig ofte over, hvorfor de mest simple ting nogle gange virker som de sværeste.

 

P.S. Bogen "Sæt af på modstand" sælger jeg nu for kr. 150,- incl. forsendelse.

P.P.S. Har du prøvet at træne dig selv på www.elearning4life.com gennem modulet "Autentisk Ledelse"?

 

Mange hilsner

Laila Christensen

Direktør & Erhvervscoach. Forfatter til bogen "Sæt af på modstand - ledelse med hoved og hjerte" (kan købes i alle boghandlere og gennem forlaget Coach Vision på www.coachvision.dk) Medlem af bl.a.: Rotary Hals, KONSAM, Early Warning, Erhvervsnet Norddanmark, Brains Business, Erhvervskvinder, Væksthusets Rådgivere, B2B netværk, Matchmaking, HUGIN, KMK, Bestyrelsesforum Danmark og andre.

Har du noget på hjertet, du vil dele med mig? Så skriv til mig. Du kan svare direkte via dette nyhedsbrev.

Du kan altid framelde dig dette nyhedsbrev ved at klikke ind på www.coachvision.dk, ligesom du er velkommen til at spørge andre, om de vil modtage det.

 

 

 

 

 

Coach Vision