Kære %%SUBSCRIBER_NAME%%

 

SYNLIGHED OG TILGÆNGELIGHED

Det er trange tider selv for konsulenterne. Nu har jeg - igen - hørt historier om fyringer og nedskæringer indenfor konsulentbranchen. Kunderne synes godt om produkterne, men de køber ikke.

Hvad gør en klog?

Jeg mærkede selv en snert af panik først på året og tænkte: jeg må da gøre noget! Udvikle noget nyt, sende materiale ud til potentielle og udvalgte kunder, lave canvas opringninger, være mere vedholdende og mere udholdende. Jeg gik fluks i gang og arbejdede som en gal.

Det kan godt være, at jeg ikke fik tid til at dyrke fysisk motion, men psykisk løb jeg stærkt - selv om natten!

Resultat? Øh... Nå, men de skal nok komme, reflekterede den evige optimist, men kunne samtidigt godt mærke nogle sorte skyer trække sig sammen. Lige dér var jeg også! Indtil noget indeni mig vågnede: Det her duer jo ikke! Gør noget andet!

Hvorfor ikke gøre det, du har lyst til? Hvorfor ikke følge det, du selv tror på, og overlade din skæbne lige dér, hvor den rettelig hører hjemme, og som du ingen egen-indflydelse har på alligevel?

Jeg gav ikke op. Jeg skiftede fokus.

Jeg begyndte at tænke:

  1. Hvad er jeg selv interesseret i (i stedet for at fokusere på at gøre mig selv mere interessant)?
  2. Hvis andre også er interesserede, hvordan får de det at vide, og hvor kan de henvende sig for at få mere at vide?
  3. Hvordan bliver mine idéer mere synlige og tilgængelige (i stedet for mig selv)?
  4. Hvor kan jeg møde andre med samme interesse?

Imens arbejdede tilfældet for mig, og jeg har nu gang i et par outplacementforløb for PFA Pension i Århus og Blumøller i Middelfart. Det skaber indtjening og giver handlefrihed til netop at forfølge det, der interesser mig:

Autentisk ledelse. Jeg har nogle idéer, tanker og modeller om ledelse, som jeg hjertens gerne vil dele og udbrede til andre.

Jeg ved godt, at jeg ikke er den eneste, og at mange er kommet før mig, men pyt: hvo intet vover, intet vinder. Måske kan jeg også være med til at inspirere andre? Måske kan netop min måde at se tingene på, mine modeller og værktøjer være dem, der giver andre lysten til selv at gå videre?

Hvordan kan jeg gøre et emne som autentisk ledelse synligt og tilgængeligt?

Jeg tror på, at der er interesse for emnet. Jeg tror også, der er et behov for fortsat ledertræning. Så i et trængt marked, hvordan kan man så gøre det let tilgængeligt, billigt, fleksibelt i forhold til brugerens tid, effektivt og intensivt? Jeg fandt en mulig løsning i elearning og har nu fået produceret mit første modul om autentisk ledelse via www.elearning4life.com og firmaet Grobund fra Hadsund. Der mangler lidt musik til, synes jeg, så nu er jeg ved at få en kær bekendt til at indspille et stykke for mig, som jeg kan og må bruge.

"Hvorfor begrænse sig?", tænkte jeg, og har nu fat i en anden kær bekendt, en rasende god engelsk korrespondent, som kan hjælpe mig med at få læringsmodulet oversat til engelsk. Hvem ved? Måske kan det være mit gennembrud? Det er da i hvert tilfælde både sjovt, lærerigt, grænseoverskridende (hvem kan lide at se og høre sig selv?) og yderst interessant.

Noget, der virkeligt er lærerigt for mig, er tålmodighedsprøven! Derfor forsøger jeg at holde fast i min første indskyldelse om, at modulet skal være "så lækker, som muligt". Derfor må jeg pænt vente på musikken. Men ihh, hvor jeg glæder mig til at komme ud over stepperne!

Interesserer du dig også for autentisk ledelse? Du kan se en lille bid på YouTube - altså fortsat uden musik. Bare gå til www.youtube.com og søg på autentisk ledelse, så dukker jeg også op.

Hvad med dig selv?

Hvad interesser du dig for?

Hvordan tager du hånd om det?

For du er vel ikke een af dem, der tænker: jeg ville gerne, men det har jeg ikke tid til...?

 

Mange hilsner

Laila Christensen

Direktør & Erhvervscoach. Forfatter til bogen "Sæt af på modstand - ledelse med hoved og hjerte" (kan købes i alle boghandlere og gennem forlaget Coach Vision på www.coachvision.dk) Medlem af bl.a.: Rotary Hals, KONSAM, Early Warning, AIH, Brains Business, Erhvervskvinder, Væksthusets Rådgivere, Hello Business, B2B netværk, Matchmaking, HUGIN, KMK, Bestyrelsesforum Danmark og andre.

 

 

Har du noget på hjertet, du vil dele med mig? Så skriv til mig. Du kan svare direkte via dette nyhedsbrev.

Du kan altid framelde dig dette nyhedsbrev ved at klikke ind på www.coachvision.dk, ligesom du er velkommen til at spørge andre, om de vil modtage det.

 

 

 

 

Coach Vision