Kære %%SUBSCRIBER_NAME%%

At netværke er noget, vi gør!

Alle ved efterhånden hvad netværk er, og de fleste har indset nødvendigheden af at være med i netværk. Det være sig de sociale medier som LinkedIn og Facebook, de virtuelle databaser, bloggs og websites og de fysiske, hvor vi møder op til arrangementer og møder.

Det er godt at netværke, siger vi. Det skaber nye kontakter, åbner døre, giver os ny viden og inspiration, et nyt job for nogle, så jo, vi bør netværke! Tænk på alt det, vi kan få!

Sjovt nok er det ikke det, jeg får, som er øverst i min bevidsthed, når jeg bruger netværk. 

Det er det at give

Jeg kan heller ikke lade være med at tænke: Hvor bevidste er vi egentlig om vores ønsker og behov for at netværke? Træner vi os selv i det at netværke, som noget vi gør, og ikke bare noget, vi deltager i?

  • Hvor mange ved egentlig, hvorfor de netværker?
  • Har de sat sig et mål og et formål inden de melder sig ind i et netværk eller deltager i et netværksarrangement?
  • Når de har brug for at modtage hjælp, er de så aktivt ude at spørge om hjælp?
  • Når de hører eller ser nogen, der har brug for hjælp, tilbyder de så aktiv hjælp?

Jeg har nogle gange den opfattelse, at vi danskere generelt har lidt svært ved at involvere os. Det sidestilles med at blande sig. Vi kan godt virke meget lukkede, når vi ikke selv går hen til andre og hilser på. Derudover tror jeg at den gode, gamle Jantelov er på spil: Du skal ikke tro, du er noget! Oversat: Du har ikke noget af værdi. Du er ikke noget værd. Pudsigt, når man tænker over, at Janteloven er skabt på en positiv intention, som netop handlede om, at alle er lige meget værd. Som mennesker. Det var dengang, hvor bønderne gjorde oprør mod lensherrerne for sådan cirka 500 år siden!

Alle har noget, de kan dele. Alle har noget, der er noget værd for andre. De personer, der ikke synes, de har noget særligt, holder sig tilbage. Ærgerligt, for så giver de jo slet ingenting. Giv, hvad du har. Lad andre om at dømme, om de synes, det er noget særligt eller ej. Ingen bliver fattige af at dele deres viden. Tværtimod.

Så tag mod til dig. Giv, hvad du har - og kys Verden!

 

Mange netværks- og julehilsner fra

Laila Christensen

 

Direktør & Erhvervscoach. Forfatter til bogen "Sæt af på modstand - ledelse med hoved og hjerte" (kan købes i alle boghandlere og gennem forlaget Coach Vision på www.coachvision.dk

Medlem af bl.a.: Rotary Hals, KONSAM, Early Warning, AIH, Brains Business, Erhvervskvinder, Væksthusets Rådgivere, Hello Business, B2B netværk, Matchmaking, HUGIN, KMK, Bestyrelsesforum Danmark og andre.

 

Stil krav!

Den nye tids leder skal i den grad være rummelig! Dygtige medarbejdere bør inddrages, mangfoldighed på tværs af kultur, alder, køn og uddannelse synliggøres, så vi lærer at se værdien af vores forskelligheder. Vi skal være åbne og nysgerrige, fremme innovation og kreativitet og frem for alt kunne se det gode i forandringer og fornyelse. Det er også nødvendigt, hvis vi som samfund skal kunne overleve. Vi står midt i et paradigmeskifte fra industrisamfund til vidensamfund, og ér allerede overhalet indenom af Østens vækst på det industrielle og videnstunge område.

Derfor bliver samarbejde og sammehold vejen frem.

Gamle værdier pudses af, fordi de i den grad bliver højaktuelle igen: respekt, anerkendelse, accept, etik og moral, at være ordentlig og opføre sig ordentlig. Hvorfor?

Fordi samarbejde er et møde mellem mennesker!

Måske er det derfor at nogle ledere bliver helt bange for at stille krav til deres medarbejdere. At skulle stille sig op og sige: "Sådan vil jeg ikke have, at du tiltaler dine kolleger/kunder/ledere!" og anvise måder og metoder til, hvad der er god takt og tone! Jeg vil mene, at det er helt okay. Husk på, at når vi stiller krav til andre, så stiller vi først og fremmest krav til os selv.

Vi forpligter os til at tage ansvar, at udvise konsekvens og følge op på de ting, vi kræver af andre.

Det gælder ikke kun for ledere. Det gælder i alle de situationer, hvor du gør op med dig selv, at nu er det nok!

Kæmp for det, du har kært. Kæmp for det, der er vigtigt for dig - og kæmp i særdeleshed for dig eget værd!

Elsk din næste, som dig selv.

Det er ikke et spørgsmål om religion, men om sund fornuft.

 

 

Har du selv noget på hjertet, du vil dele med mig, kan du svare direkte på dette nyhedsbrev.

Du kan altid til- og framelde dig dette nyhedsbrev på www.coachvision.dk.

Kender du nogen, der gerne vil have nyhedsbreve fra Coach Vision tilsendt, så bed dem indmelde sig. Der er nu over 500 læsere!

 

 

 

Coach Vision